104492x bekeken sinds 1 juni 2011
Teamblog

Laatste 10 blogs

VAKANTIEFOTO`S VAN HEN.

Vakantiefoto`s van Hen.Gruss Gott. De foto`s van mijn vakantie in Kirchberg in Tirol Oostenrijk zijn klaar. Ik heb een fotopresentatie gemaakt. Foto`s van Kirchberg in Tirol en omgeving. Ook foto`s vanuit een rijdende trein gemaakt, van de schitterende landschappen in de sneeuw. Veel kijkplezier. Om de fotopresentatie te zien ga dan naar

https://myalbum.com/album/OYHuz1fqKZdH

De fotopresentatie is het best te zien op de vaste computer. Klik op diapresentatie, dan gaat alles automatisch. Ik heb veel foto`s gemaakt.

Gruss Gott.

Hen.
Lees verder | Auteur: Hen | 23 januari 2018 | 0 Reacties

WANDELING NATIONAAL PARK IN WELL 7-11-2017.

Wandeling Nationaal Park in Well 7-11-2017.Het is zaterdagmorgen 7 november 2017. Enkele wandelaars zaten al aan de tafels in La Vita Sana. Jacques was er niet bij. Hij kon die morgen niet. Wilma nam de leiding over. Ze stelde voor om naar Nationaal Park De Maasduinen in Well te gaan. De groep stemde voor. Okeeee. Met 3 auto`s reden we naar Well. We troffen elkaar op de parkeerplaats bij het Nationaal Park. We bekeken op een bord langs het bospad de plattegrond van het Reinders Meer. We lopen de hele route langs het meer. Iedereen stemde voor. Het is een wandeling van minstens 2 uur. Dat lukt wel. Het zonnetje scheen. En het was niet koud. Ideaal voor te wandelen. We vertrokken. We liepen eerst door een bos over het bospad. Uit hout uitgesneden bever (zie foto) zagen we langs ons bospad. Nu al zagen we mooie herfstkleuren in de bladeren. Verder wandelend kwamen we bij het Reinders Meer. Verder wandelend, heb ik ook enkele foto`s gemaakt van onze wandelgroep. En natuurlijk foto`s van de natuur om ons heen. Ook gezien kale boomstammen, eenden op het water, paard met ruitster, hek langs de bosweg. Uitzichten over het meer. En nog veel meer. De wandelaars raakten een beetje moe. Af en toe even uitrusten op een bankje, met een snoepje van Hen. Verder gewandeld kwamen we bij het eindpunt. Bij de parkeerplaats is ook een restaurant. Genaamd -In de Sluis- . Adres Bosserheide 3 E 5855 EA Well 0478-503821 www.bosbrasserieindesluis.nl Misschien voor een volgend bezoek. Hun specialiteit is onder andere pannenkoeken. Ook bij het restaurant is een bezoekerscentrum van Nationaal Park De Maasduinen. Daar heb ik nog een foto gemaakt van een klein beestje. Zie foto. Terug in de auto`s gestapt reden we terug naar La Vita Sana. In La Vita Sana kregen we een kop koffie en een lekker stuk vla aangeboden. Daar hadden ze wel trek in na een wandeling van 2 uur. De kop koffie kregen we van La Vita Sana aangeboden en de vla, van twee wandelaars die 25 jaar getrouwd zijn. Nog veel gepraat over de prachtige wandeling en het stralende herfstweer. Het was een stralende dag. Een beetje uitgeput, een beetje bruin geworden door de zon. En even uitrusten met een kop koffie en vla. Het kan niet op. Weer een prachtige wandeling gehad.
Lees verder | Auteur: Hen | 27 november 2017 | 0 Reacties

WANDELING DOOR HOUT-BLERICK EN LUNCH. (7-10-2017).

Wandeling door Hout-Blerick en lunch. (7-10-2017).Zaterdagmorgen 7 oktober 2017 om 9.00 uur waren weer veel wandelaars naar La Vita Sana gekomen. Er werd besloten om in de omgeving van Venlo te wandelen. We vertrekken uit La Vita Sana en lopen dan door Hout-Blerick, en dan door het buitengebied van Hout-Blerick, langs de Maas. En zo terug door de kern van Hout-Blerick terug naar La Vita Sana. Okeee. Ze stemden allen er mee in. Mijn fototoestel mee genomen, om enkele foto`s te maken van deze wandeling. We vertrokken. Onderweg zag ik al een kunstwerk, bijzondere bloemen langs de weg, woning met herfstkleuren bladeren bedekt. We wandelden door. Een vijver met herfstkleuren. Heel bijzonder. Een eenden groep bij het water. Paard in de wei. Even stilgestaan bij een prachtige boerderij. Op een bank in het bos stond op de bank te lezen "Zet och efkes". Toch leuk om te zien. Verder gewandeld. Geen tijd om op de bank te gaan zitten. En we kwamen in het buitengebied van Hout-Blerick. Schapen in de wei. Twee raspaarden. En de wandelgroep wandelde verder. Uitzicht over weilanden en akkerland Een of andere vroegere machine op een erf. Wat het is, weet ik niet. Ook apart, een portrettekening op een klein zuiltje langs de weg. Dat heb ik nog nergens gezien. Foto`s gemaakt van ponnie`s in de wei. Een heilig beeld. We wandelden langs restaurant De Watermolen. Heel bekend in Hout-Blerick. Van het plaatsnaambord heb ik ook een foto gemaakt. En van een bord met een tekst over de vispassage bij Restaurant De Watermolen. Omhoog lopend, over een rustige weg, zagen we links paardjes. Rechts weer een prachtige grote boerderij. Echt de moeite waard, dit is een prachtige foto. Links van ons een schapenhuisje, even verderop een reeenhuisje, grote karrewielen. Zelfs muurvogels heb ik gefotografeerd. Wat zijn dat nouw weer? Plastic bloemen aan de zijkant van de straat. En een groot kunstwerk. We wandelden door, we kwamen voorbij een schoolgebouw, t Palet. Daar zagen we stoelen en bankjes van beton, die in opvallende kleuren en met tekeningen beschilderd waren. Heel opvallend en bijzonder. Zo kwamen we bij de brug, die over de autobaan gaat. En zo kwamen we weer terug in La Vita Sana. Tot onze grote verrassing kregen we van La Vita Sana een lunch aangeboden. Dit, een tegemoetkoming van La Vita Sana. Omdat de verbouw - en herstelwerkzaamheden in La Vita Sana tijdens onze fitnessuren doorgingen. Werd ons deze lunch aangeboden. We zaten met z`n allen aan tafel. Het was druk en gezellig. En het eten smaakte goed. Het was weer top. We bedankten La Vita Sana, voor de lunch, en veel succes gewenst, voor in de toekomst. Het waren weer gezellige uren geweest. Fijn gewandeld, en een gezellige lunch.
Lees verder | Auteur: Hen | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

UITSTAPJE NAAR ZUID-LIMBURG 11-8-2017.

Uitstapje naar Zuid-Limburg 11-8-2017.De foto`s zijn klaar van het uitstapje naar Zuid-Limburg op 11-8-2017.
Het beste kun je naar de foto`s kijken op je vaste computer.
Het zijn circa 190 foto`s.
Je kunt via de diavoorstelling de foto`s automatisch bekijken.
Het is voor mij een herinnering aan een leuke dag in Zuid - Limburg.
De link is

https://myalbum.com/album/MioHyQDBleUu

Veel kijkplezier

Groetjes

Hen Sannen.
Lees verder | Auteur: Hen | 14 augustus 2017 | 0 Reacties

WANDELING BIJ INFOCENTRUM KRICKENBECKER SEEN 3-6-2017.

Wandeling bij Infocentrum Krickenbecker Seen 3-6-2017.Zaterdagmorgen 3-6-2017 om 9.00 uur waren er diverse wandelaars naar La Vita Sana gekomen. Voor de wandeling nog even zitten, in de nieuwe stoelen en banken in La Vita Sana. In het sportgebouw zijn ze nog aan het verbouwen. Het komt er heel anders uit te zien. Jack en Wilma bespraken waar we gaan wandelen. We gaan naar Duitsland. Wandelen in de nabijheid van het Infozentrum Biologisch Station Krickenbecker Seen. Het is daar aan het water bijzonder mooi. Okee. We stapten in de auto`s. Met drie auto`s reden we richting Duitsland. Aangekomen op het beginpunt van de wandelroute stapten we uit. Het was mooi weer. De jasjes konden in de auto`s blijven liggen. We liepen over de bospaden. Onderweg foto`s gemaakt van een grensboom, die het wandelpad afsloot. De nodige woningen in de bossen gefotografeerd. Er staan mooie woningen in dit prachtige natuurgebied. Van het natuurgebied, natuurlijk, ook de nodige foto`s gemaakt. (zie de foto`s). Zelfs van een liggende fietser, die voorbij kwam. Koeien in de wei, mooie foto. We zagen ook hoe boomstammen verplaatst worden. Een mooie tractor en een aanhangwagen was nodig om de boomstammen te verplaatsen. Met de hand de boomstammen beetpakken en versjouwen is onmogelijk. Hoe ze dat vroeger deden is mij een raadsel. Mooie boerderij met dieren in de wei gezien. Dit tafereel gefotografeerd vanaf het wandelpad. Vakwerkhuis gezien, dat er heel netjes uitziet, heb ik gefotografeerd. Plotseling stonden we voor het Infozentrum Biologisch Station Krickenbecker Seen 41334 Nettetal, Krickenbecker Allee 36. Als je later nog eens daar wilt wandelen heb je het adres. In de nabijheid van Infocentrum is het Hotel-Strandrestaurant Krickenbeck. Enkele dames gingen daar naar binnen. Ze wisten dat ze daar Duits brood konden kopen. Maar helaas het was te vroeg. Geen Duits brood. We wandelden verder. Spin in web gezien (Zie foto). Aparte boomstam. We kwamen in de nabijheid van de Glabbacher Bruch. Mooie natuurfoto`s bij water gemaakt. Zelfs verscholen in de bossen, hekje voor bospad. Mooi plaatje. Langs het water lopend kwamen we uit bij het begin/eindpunt van de wandelroute. We stapten in onze auto`s en reden naar La Vita Sana. Onderweg kwamen we in een file terecht. Er was een ongeluk gebeurd. een aanrijding met twee vrachtauto`s. Na een tijdje in de file gestaan werden we omgeleid naar een andere weg. Aangekomen in La Vita Sana was er koffie en thee dat aangeboden werd door Jack. Napratend over de wandeling en het mooie weer, en, even rustig zitten. We bedankten Wilma en Jack voor de wandeling. Het was een mooie wandeling, met mooi weer.
Lees verder | Auteur: Hen | 25 juni 2017 | 0 Reacties | 38 foto's

WANDELING KRICKENBECKER SEEN 6-5-2017.

Wandeling Krickenbecker Seen 6-5-2017.Zaterdag 6 mei 2017, in La Vita Sana. Om 9.00 uur waren er 9 wandelaars die klaar stonden om een flinke wandeling te maken. We reden met twee auto`s naar de Krickenbecker Seen, net over de grens bij Kaldenkerken (Duitsland). Het is bekend dat het daar, een mooi natuur en wandelgebied is. Aangekomen op de parkeerplaats. Het was goed weer. Aangename temperatuur en het zonnetje scheen. Op de parkeerplaats stonden veel auto`s. Het zal wel druk zijn? We begonnen met de wandeling. Op ons wandelpad kwamen we al direct twee watervogels met vier jongen tegen. Die liepen over ons wandelpad. Ik heb hier mooie foto`s van gemaakt. Verder lopend, natuurfoto`s gemaakt. Vooral prachtige foto`s bij het water. De weerspiegelingen in het water. Ook foto`s gemaakt van de schilf, rohrkolben, froschlöffel, eisvogel, schilfrohrsanger, silberreiher, knäkente, loffelente. Onderweg kwamen we fotografen tegen met op hun fototoestel enorme lenzen (zie foto`s). Er waren veel wandelaars die we tegen kwamen. Ik heb nog vele foto`s gemaakt. Het is een prachtig natuurgebied. Ook zijn we in de Naturschutzhof geweest. Leuk aangelegd. Heel veel uitleg over de natuur. Zittend op de bankjes, even uitrusten. Ik zag nog een bordje met de tekst - Mein heim mein gluck -. Zelfs een foto gemaakt van liggende schapen onder een boom in de schaduw. Heel rustgevend. Verder wandelend, heb ik de nodige natuurfoto`s gemaakt. Er zitten prachtige foto`s bij. Hoe is het mogelijk, zo mooi. Ik kwam zelfs een ruiter op een zwart paard tegen in galop. Ook liggende vissers in een strandbed. Een poesje in het bos, zittend op een boomstronk. Een bruggetje over het water met waterlelies. De fotografen met de grote telelenzen waren ook in de buurt. We naderden het eindpunt van onze wandeling. We dronken nog wat water uit onze flesjes, die we bij ons hadden. We stapten in onze auto`s, en we reden terug naar La Vita Sana. We dronken koffie of thee en we kwamen weer bij, van deze prachtige wandeling. We bedankten Jacke en Wilma voor het organiseren van deze wandeling. Het was weer top. (Voor de foto`s, zie onder deze tekst).
Lees verder | Auteur: Hen | 29 mei 2017 | 0 Reacties | 49 foto's

WANDELING BIJ KASTEELRUINE HORST 4-3-2017.

Wandeling bij Kasteelruine Horst 4-3-2017.Het is zaterdag 4 maart 2017. In La Vita Sana zijn ze met de verbouwing bezig. Hiervan heb ik enkele foto`s gemaakt. Zie ook de toekomstige plattegronden van La Vita Sana. Er waren veel wandelaars gekomen. Er waren 18 personen gekomen om mee te wandelen. Waar gaan we heen? We gaan naar de Kasteelruine in Horst. Okee klonk het. Met 4 auto`s reden we naar Horst. Het zonnetje scheen, het was goed wandelweer. We liepen langs de kasteelruine. Ook heb ik foto`s gemaakt, van tekeningen hoe het er vroeger was, bij het kasteel. Boomstronken in het groen. Bijzondere vormen (zie de foto`s). Mooie inkijkjes van bospaadjes. Vogels uit hout gesneden, geiten en bokken gezien. Een visvijver van HSV `t Bliekske, zie ook de gouden vis (foto). Langs het meer gelopen. Op het strand waren diverse sporters aan het trainen. Hen tussen de ijzeren vrouwen (zie foto`s). Bij een vijvertje stonden we met z`n allen even uit te rusten. Van die gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om van de wandelgroep enkele foto`s te maken. We kwamen aan bij een dieren verblijf. Bokken geiten ganzen kippen vogels en nog een en ander liep daar rond. Een mooi schouwspel al die dieren. Doorgewandeld kwamen we uit bij het begin - eindpunt. Bij de auto`s werden de zolen schoongeveegd met een borstel. Zo geen zand in de auto`s. We reden terug naar La Vita Sana. Aan de stamtafel gezeten werden we getrakteerd op beschuit met muisjes. Er is een kindje geboren. Lekker bij de koffie. Nog even napraten over de wandeling en de verbouwing in La Vita Sana. En de stevige pas die we tijdens de wandeling moesten inzetten. Al bij al een actieve wandeling en uitblazen in La Vita Sana. Het was weer een prachtige wandeldag met goed weer.
Lees verder | Auteur: Hen | 13 maart 2017 | 0 Reacties | 49 foto's

WANDELING DOOR DUBBROEK 4-2-2017.

Wandeling door Dubbroek 4-2-2017.Het is zaterdagmorgen 4 februari 2017. Om 9.00 uur waren er diverse wandelaars in La Vita Sana. Wilma had een route uitgestippeld in het gebied Dubbroek, vlak bij Restaurant Boszicht. Iedereen stemde in om de wandeling te maken. Met 3 auto`s reden we naar Restaurant Boszicht. Het was frisjes. In februari kan je ook niets anders verwachten dan, dat het frisjes is. We begonnen met de wandeling. We kwamen al direct uit bij een meer. Hiervan heb ik de nodige foto`s gemaakt. ook van bomen, met mos begroeid. Heel apart, die groene kleur op een boomstam. We verliepen ons een klein stukje. Maar goed op de wandelkaart gekeken, kwamen we weer op het goede pad. Natuurfoto`s bospaadjes, jaarringen, sigaren, rietstengels, boomkunstwerk, stieren, we kwamen van alles tegen. En ook weer de moeite waart om er een foto van te maken. Diverse foto`s van de wandelgroep gemaakt (berg op, berg af), inspannende foto`s. Na een tijdje kwamen we bij het eind - beginpunt. Warm gelopen, veel gepraat, en we stapten in onze auto`s om terug te rijden naar La Vita Sana. In La Vita Sana waren ze bezig met de verbouwing. Veel lawaai, van de bouwwerkzaamheden. Veel mensen, het was er een drukte. Van La Vita Sana kreeg ieder een kop koffie aangeboden. Ook vroeg een medewerkster van La Vita Sana om een foto te maken van de hele wandelgroep. Daarin stemden we toe. We gingen met z`n allen naar buiten. De foto`s werden genomen (zie foto van de foto). Terug aan tafel namen we van elkaar afscheid. We bedankte Wilma voor de gemaakte wandeling. Het was allemaal goed verlopen. Tot ziens en tot de volgende keer, klonk het. Tot zien en tot de volgende wandeling.
Lees verder | Auteur: Hen | 20 februari 2017 | 0 Reacties | 42 foto's

WANDELING GROTE HEIDE VENLO 3-12-2016.

Wandeling Grote Heide Venlo 3-12-2016.Zaterdag 3 december 2016 om 9.00 uur waren er diverse wandelaars naar La Vita Sana gekomen. Het was goed wandelweer, maar erg frisjes. We gaan wandelen op de Grote Heide in Venlo in de omgeving van de hangaars van de Zweefvliegtuigclub Venlo. We reden met de auto`s naar het vertrekpunt van de wandelroute. Jassen, sjaals, handschoenen aan, en we vertrokken. Vele boomstronken met een beetje sneeuw bedekt, gefotografeerd. Herfstbladeren en mooie kleuren in de natuur gezien. Doorkijkjes via bospaden en randen van de bossen en diverse natuurfoto`s met rijp gefotografeerd. Wandelaars en hardlopers kwamen we tegen. Een foto gemaakt van een hekwerk met poortje. Dat zag er mooi uit, zo in de natuurlijke omgeving. De wandelgroep had de pas er goed in. Flink doorgewandeld kwamen we bij het eindpunt/beginpunt van de wandeling. Toch wel een beetje moe van de wandeling stapten we in de auto`s. We reden terug naar La Vita Sana. Aan de stamtafel gezeten met een kopje koffie en gezellig pratend. Werd dit onderbroken. Stilte stilte werd er gezegd. Er werd een korte redevoering gehouden. Wilma werd uitgenodigd om een cadeau in ontvangst te nemen van de wandelgroep. Dit onder andere voor haar organiseren van de wandelingen. Dat zo`n hele wandelgroep op een bepaalde dag en tijdstip bij elkaar komt, en dat het vervoer geregeld is. Is toch bijzonder. En dat doet ze al een lange tijd. Daarom werd Wilma gefeliciteerd en werd haar een cadeau aangeboden van de wandelgroep. Wilma, hartelijk dank, voor je inzet hiervoor. (Zie ook de foto`s). Ter afsluiting het traditionele likeurtje voor bij de koffie. Dat smaakte goed, na zo`n frisse wandeling. Jack ook bedankt voor het organiseren en leiden van de wandelgroep.
Lees verder | Auteur: Hen | 29 januari 2017 | 0 Reacties | 33 foto's

WANDELING MET BRUNCH IN REUVER.

Wandeling met brunch in Reuver.Het was weer druk in La Vita Sana. Veel hadden zich aangemeld voor de wandeling en de brunch. Het is zaterdag 14-1-2017. Het is 9.00 uur. We vertrokken met 3 auto`s naar Reuver. Begin - en eindpunt is Café De Witte Stein in Reuver. Na 20 minuten rijden, kwamen we aan op de parkeerplaats van Café De Witte Stein. Het was frisjes. Het zonnetje scheen. Goed wandelweer. Ik zag een bord "Schrobbelér (Een likeurtje) staan. Okee, dat begint al goed. We begonnen met de wandeling. Ik maakte direct al wat foto`s. Eerst enkele natuurfoto`s. Later zagen we nog enkele reeën lopen. Op twee verschillende plaatsen. Dat zie je niet vaak. Hiervan enkele foto`s gemaakt. Langs een hoge toren gelopen. En niet ertegenaan gelopen. Nog enkele mooie natuurfoto`s genomen en een foto van een vroeger treinstation. Het was nog steeds frisjes. We waren warm gelopen en we kwamen aan bij het eindpunt. En daar stond een bord "uitgebreide lunch". Het Café De Witte Stein is prachtig. De witte steen voor op de parkeerplaats heb ik ook gefotografeerd. De wandelaars en de niet wandelaars verzamelden zich in het Café. Veel gepraat gekust en handen geschut. De brunch zag er geweldig uit. Het pand en het vertrek waar wij zaten is prachtig en ruim. Vroegere wandelaars troffen elkaar weer. Het was gezellig en sfeervol. Lekker gegeten. De eieren waren goudkleurig. Geweldig. Ik heb nog enkele foto`s van de gedekte tafels gemaakt en van de gerechten. Jack is in het zonnetje gezet. We hebben hem gefeliciteerd, omdat hij zo`n leuke wandeltochten kan organiseren, en zelfs, met een brunch erbij. Hen sloot af met een flesje likeur, dat hij uit Kirchberg in Tirol (Oostenrijk) had meegebracht. De likeur is voor bij de volgende wandeling, en dat is in februari. Dan zal het wel koud zijn, en dan komt zo`n likeurtje wel van pas, na zo`n wandeling. Nog met z`n allen napraten over de geweldige dag. We reden terug naar La Vita Sana. Enkele namen afscheid en de anderen dronken nog gezellig een kopje koffie in La Vita Sana. We bedankten Jack nogmaals voor de prachtige dag. Al met al een prachtige afwisselende dag. Veel gezien, gewandeld, gepraat, gegeten, gereden. Het was weer een top dag.
Lees verder | Auteur: Hen | 23 januari 2017 | 1 Reactie | 35 foto's