86222x bekeken sinds 1 juni 2011
Teamblog

Laatste 10 blogs

NEW YORK EN WASHINGTON.

New York en Washington.Hallo hallo, ik ben terug uit New York en Washington Amerika. Ik heb foto`s gemaakt. Je kunt de foto`s het beste zien op de vaste computer. De presentatie duurt circa een half uur. Er was veel te zien. Flitsend, groots en mooi. Klik op onderstaande link om de presentatie te zien. New York en Washington. Veel kijkplezier.

https://myalbum.com/album/2hc1WlF36fYh
Lees verder | Auteur: Hen | 30 oktober 2016 | 0 Reacties

CHARLES GROENHUIJSEN IN PANNINGEN.

Charles Groenhuijsen in Panningen.Omdat ik niet mee kon wandelen op zaterdag 1 oktober 2016, heb ik een presentatie gemaakt over Charles Groenhuijsen die ik ontmoet heb in Panningen.Charles Groenhuijsen, was vroeger Amerika-correspondent van de NOS en journaalpresentator. Hij was zondag 18 september 2016 in het SIF Gebouw in Panningen. Hij was uitgenodigd door de Gemeente Peel en Maas om een discussie te leiden, en iets over de amerikaanse verkiezingen te vertellen. Er waren ook optredens van 2 gymnastiekverenigingen. Ik heb diverse foto`s gemaakt. Het is leuk om Charles Groenhuijsen eens te zien op een podium en waar ik toeschouwer was. Charles was vroeger een bekend persoon. Als er nieuws uit Amerika was, vertelde hij het nieuws tijdens het NOS journaal op televisie. Veel mensen zullen hem wel herinneren. Ik herinner hem ook nog. Leuk om hem een hand te geven. Bekijk de foto`s maar eens, dan komen bij veel mensen die Charles herkennen, Charles, weer in beeld. Het was een leuke middag. ook de sfeer was leuk, met al die camera`s microfoons en fotografen. Het was leuk georganiseerd, en de koffie was gratis.
Lees verder | Auteur: Hen | 03 oktober 2016 | 0 Reacties | 28 foto's

WANDELING DE MAASDUINEN WELL.

Wandeling De Maasduinen Well.Zaterdag 3 september 2016 waren om 9.00 uur 9 personen gekomen naar La Vita Sana. Wilma en Jack stelden voor om naar De Maasduinen in Well te rijden, en daar te gaan wandelen. De anderen vonden het goed. Niemand van de groep had daar wel eens gewandeld. We reden met Jack zijn auto, en met de auto van Wilma. Het weer was bewolkt, en af en toe het zonnetje. Zonder problemen aangekomen op de parkeerplaats van Het Nationaal Park De Maasduinen in Well. We maakten ons gereed voor de wandeling. Op een informatiebord verkenden we het gebied. We lopen rondom het Reindersmeer. Dat is ongeveer 7 km wandelen. Dat is te doen. Ik heb het fototoestel meegenomen om mooie foto`s te maken. Foto`s heb ik gemaakt van dierfiguren die uitgesneden waren uit hout. Heel kunstig. Natuurlijk mooie foto`s van de natuur natuurlijk. We stonden bij een veer. En we moesten zelf handmatig het veer naar de overkant trekken. Hoe dat ging, zie de foto`s. Heel slim. Aan de overkant wandelden we verder. Veel zand, prachtige planten en struiken in vele kleuren en grootte. Mooi zandvlaktes met hier en daar een struik.(Zie de foto`s). Heel bijzonder. We kwamen aan bij het Informatiecentrum/restaurant. Daar kon je ook produkten kopen met ingrediënten die uit de regio komen. (Bijenhoning). We kwamen aan bij de auto`s. Een diepe zucht, want het was toch een inspannende wandeling. In de auto`s gestapt, en we reden terug naar La Vita Sana. Aan tafel kregen we van Jack een kopje koffie en van Hen een likeurtje uit Winterberg. Hen vertelde over de mooie plaats Winterberg. Zeker voor herhaling vatbaar. En het likeurtje ook. Dat ging er goed in. Nog napratend over de wandeling in De Maasduinen. Dit doen we zeker nog eens wandelen. Het is een mooi gebied, en niet al te ver van Venlo. Het waren weer bijzondere uren wandel plezier.

Voor de foto`s zie hieronder.
Lees verder | Auteur: Hen | 06 september 2016 | 1 Reactie | 44 foto's

ENKELE DAGEN WINTERBERG.

Enkele dagen Winterberg.Ik ben enkele dagen in Winterberg, in Duitsland geweest. Het is een mooi plaatsje. Veel witte huizen, mooi heuvelig landschap. Ik heb wandelingen gemaakt met 2 plaatselijke wandelgidsen. Zij kennen de omgeving en hadden veel te vertellen over Winterberg. Ik heb diverse foto`s gemaakt, ook van de uitstapjes die ik ondernomen heb. Hotel Winterberg waar ik verbleef, is goed. Goed eten en drinken, ruime kamer. Er waren veel Nederlanders in het hotel, en in de plaats Winterberg. Het hotel ligt vlak bij een wandelgebied. Je wandelt er zo naar toe, vanuit je hotel. Ik heb ook nog een bustocht gemaakt, en genoten van het landschap en de mooie plaatsjes in het heuvelland. Het is de moeite waard om enkele dagen in Winterberg te verblijven. Het is ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden vanuit Venlo. Veel; kijkplezier

Om de fotopresentatie te bekijken ga dan naar
www.myalbum.com/album/Km3dGOwsibrt

Om de foto`s via een diavoorstelling te bekijken, klik op de 2-de foto. En de diavoorstelling start.
Lees verder | Auteur: Hen | 23 augustus 2016 | 0 Reacties

INDONESISCH ETEN BIJ MARY EN COEN.

Indonesisch eten bij Mary en Coen.Mary organiseert af en toe een bijeenkomst, voor de sporters, die al een lange tijd, bij haar fitnesclub (de vrijdagmorgen club), zijn of zijn geweest. Ze maakt dan een speciaal indonesisch gerecht klaar. Dit om de Indonesische keukengerechten niet te verleren., Er is veel tijd gemaakt, om de gerechten op traditionele wijze te bereiden. Er waren diverse eigen gerechten gemaakt. Veel keuze (zie foto`s). Het smaakte voortreffelijk. Ook veel uitleg gekregen van Mary over de bereiding hiervan. En ze vertelde verhalen uit het verleden uit Indonesië. Het was voor haar een mooie tijd. We hebben genoten van het eten en de verhalen. Wilma bedankte Mary en Coen voor het bijzondere eten en het gezellig samenzijn met een cadeau. We hebben met z`n allen nog gezellig zitten napraten. Ik heb enkele foto`s gemaakt om deze herinnering te bewaren. Het was een leuk samenzijn en lekker gegeten. Hartelijk dank hiervoor Mary en Coen.

Voor foto`s zie hieronder.
Lees verder | Auteur: Hen | 17 juli 2016 | 0 Reacties | 6 foto's

WANDELING IN ZUID-LIMBURG 8 JULI 2016

Wandeling in Zuid-Limburg 8 juli 2016De fotopresentatie van de wandeling in Zuid-Limburg is klaar.

Om de fotopresentatie te bekijken ga dan naar
www.myalbum.com/album/7fqdl2YTRGtB

Om de foto`s automatisch te bekijken klik op de 2-de foto. En start het programma.

Veel kijkplezier.

Groetjes Hen Sannen.
Lees verder | Auteur: Hen | 11 juli 2016 | 1 Reactie

HIGHLAND-GAMES VERSLAGJE.

Highland-Games verslagje.Zaterdag 7 mei 2016 kon ik helaas niet mee wandelen. Ik las in een Duits krantje dat er zondag 8 mei 2016 Highland-Games en een Middeleeuws kamp rondom de Burgt in Kempen wordt georganiseerd. Dat lijkt me leuk om daarheen te gaan en foto`s te maken. Het wandelverslagje wordt dan een Highland-Games verslagje. Ik ben er met de auto heen gereden. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Venlo. Kempen ligt in de gemeente Viersen in Duitsland. Het is een vrij grote plaats. Ik heb de auto bij het treinstation geparkeerd en van daaruit gewandeld naar de Burgt. Op de Burgwiese zag ik de Highlanders, en om de Burgt het Middeleeuwse kamp. Heel bijzonder. Er waren veel bezoekers rondom de Burgt. Er klonk ook doedelzakmuziek. De traditionele Pipes & Drums groepen waren er ook. Het was goed weer. Het zonnetje scheen, en je kon rondom de Burgwiese lopen waar de Highland-Games gehouden werden.
Ik wil iets over de Highland-Games vertellen. Men nam in de 10e eeuw, alledaagse dingen mee, om zich tijdens de Highland-Games in Schotland te meten. Een traditie, die tot nu toe bestaat. Het gaat erom wie de sterkste man of vrouw is. Er zijn verschillende onderdelen die ze moeten volbrengen. De onderdelen noem ik hierna. De namen van de onderdelen zijn genoemd in het Engels. Ik heb het vertaalt in het Nederlands met een korte uitleg.

PUTTING THE STONE. Lijkt op kogelstoten, zoals men dat van de atletiek kent. Maar in plaats van een stalen kogel, wordt er een steen van 7,25 kilo en/of 10 kilo gebruikt.

THROWING THE WEIGHT. Betekent : Het werpen van een gewicht. Dat ding weegt 12,7 kilo en/of 25,5 kilo, is maximaal 43 cm lang en wordt maar met één hand geworpen.

WEIGHT OVER THE BAR : Hier moet men een 25,5 kilo zwaar gewicht met één arm over een lat (bar) werpen.

SCOTTISH HAMMER. Lijkt op kogelslingeren. Hier wordt een 7,25 kilo of 10 kilo zware kogel aan een 127 cm lange rotan stok vastgemaakt en met de rug naar het veld staand achterstevoren het veld op geslingerd.

TOSSING THE CABER. Is het spectaculairste onderdeel. Een boomstam tussen 4,80 meter en 6 meter lang en met een gewicht van 40 tot 90 kilo wordt staand omhoog geheven. Met een korte aanloop probeert men de boom dan zo te werpen, dat hij zich 180 graden draait, even staat, en dan zo recht mogelijk naar voren kiept. (De zogenaamde 12 uur-lijn). Bij Tossing The Caber gaat het niet over hoe vér men werpt, maar om deze perfecte lijn.

TIMBERWALK : Hier worden twee boomstammen één minuut lang getrokken en elke competitie ronde wordt geteld.

STOZAK-WERPEN : Een strozak moet zo hoog mogelijk over een lat of een touw worden geworpen.

HOEFIJZERWERPEN : Het hoefijzer moet van een afstand van 6 meter om of tegen een paal worden geworpen. Wie dat kan, krijgt 10 punten.

STONE OF MANHOOD : Is een grote zware kogel, die men van de grond af neemt en die men, na er 5 meter mee gelopen te hebben, op een 1,50 meter hoog podium moet leggen.

Voor de team-competities zijn er de volgende onderdelen.

VATEN ROLLEN. Waarbij alle deelnemers van een groep, afwisselend met zijn tweeën, het vat zo snel mogelijk de kring rond moeten rollen.

TUG O WAR : Touwtrekken met twee teams.

BOOMSTAMSLALOM.: Hier moet het hele team met een boomstam op de schouders zo snel mogelijk over een bepaald parcours lopen.

Dat is niet niks als je deze onderdelen moet uitvoeren. Het was een mooi schouwspel met krachtkreten en natuurlijk de mooie doedelzakmuziek van de Schotse Pipes & Drums groepen. Wat ik nog vergeten was, het ging hier in Kempen om de sterkste Highlander. (Ik kon niet meedoen omdat ik foto`s moest maken). Deze Internationale Highland-Games werden voor de 13 keer georganisseerd. Het was weer een bijzondere middag. Goed weer, schotse sfeeren, doedelzakmuziek en Middeleeuwse kampen. Een bijzonder dagje. Voor de foto`s, zie hieronder.
Lees verder | Auteur: Hen | 17 mei 2016 | 0 Reacties | 33 foto's

OLDTIMERS.

Oldtimers.Zaterdag 2 april 2016 kon ik niet mee wandelen, in verband met de drukte op ons kantoor. Dus ook geen wandelverslagje en geen foto`s. Zondag 3 april 2016 was er in het centrum van Panningen een Classic Wheels Event. Bijzondere auto`s waren er te zien (Oldtimers). Ik heb de nodige foto`s gemaakt. Heel bijzonder, prachtige kleine en grote oldtimers. Het was er gezellig druk, en het zonnetje scheen. Bekijk de foto`s maar eens. En zoek de mooiste oldtimer er maar uit. Veel kijk plezier.
Lees verder | Auteur: Hen | 17 april 2016 | 0 Reacties | 44 foto's

WANDELING DOOR KALDENBROEK GRUBBENVORST.

Wandeling door Kaldenbroek Grubbenvorst.Zaterdag 5 maart 2016 om 9.00 uur waren er een aantal wandelaars in La Vita Sana. Met z`n allen aan de stamtafel bespraken we waar we vandaag gaan wandelen. Jack met de app, vond al snel een wandeling. We gaan naar Grubbenvorst. We lopen door het gebied Kaldenbroek. Okee. Hen stelde een vraag. We drinken geen bier uit blijk, maar..... Denk er maar over na, tijdens de wandelpauze geef ik het antwoord. We stapten in de auto`s en reden naar Grubbenvorst. Het was heel mistig en frisjes. Ik denk, zonnige mooie foto`s kan ik tijdens de wandeling niet maken. Alleen mistige foto`s. Heel apart, mistige foto`s. In het centrum van Grubbenvorst aangekomen stapten we uit de auto`s. De jassen dicht geritst en we waren wandelklaar. We liepen door het centrum, we zagen 2 ijzeren standbeelden (zie foto), heel apart. In een voortuin van een tussenwoning zagen we een bordje met de tekst "Maggie`s Farm". Een klein groentetuintje in de voortuin (zie foto). Verderop een bordje "Winkel van Sinkel". Leuk toch. Ik fotografeerde ook het klooster in de mist. Verderop zagen we een kapelletje (St. Annakapel). Leest de tekst maar eens van de St. Annakapel. In het buitengebied wandelend heb ik nog mooie aparte foto`s kunnen maken. Akker in de mist, wielrenners, 2 honden bij de poort, enkele natuurfoto`s, Huys Kaldenbroek, 4 brievenbussen, hekwerken in weilanden, beek en bruggetje over beek, foto`s van de wandelgroep, telefoonmast, duiven op het dak, op de spoorlijn, boomvezels, sprookjesachtige woning in de mist en een prachtige speeltuin., We kwamen uit bij het Stations koffiehuis. Langzamerhand was de mist opgetrokken. We hadden weer goed zicht. We wandelden langs het klooster, en de klok, die om het uur een melodie afspeeld. Een groot reclamebord met foto`s over asperges. Ad vertelde mij hierover. Hij had vroeger ook met Riek asperges gestoken. Ad vertelde mij het een en ander over het dorp toen we in het centrum wandelde. Hij wist over het dorp veel te vertellen. We kwamen uit, bij de auto`s bij het Steakhouse. We stapten in, en we reden terug naar La Vita Sana. Terug aan onze stamtafel werden we getrakteerd op een nieuw hapje. Om uit te proberen werd ons gezegd. Het was een groot stuk brood met groente. Heel lekker, brood en fris. We bespraken de wandeling bij een kop koffie en een borrel. (De borrel uit Heimbach). Wat ik nog vergeten was te vermelden in het bovenstaande. Tijdens de wandelpauze stelde ik de vraag. "We drinken geen bier uit blik, maar....." Niemand wist het antwoord. Dus ik verklapte het, en haalde het uit mijn rugzak. Een blikje met smarties. Gelach. Dus. "We drinken geen bier uit blik, maar eten smarties uit blik". (Zie foto). Het was weer een prachtige wandeling. Door de mist gewandeld. Heel fris, mooie mist foto`s gemaakt, smarties, brood, koffie en een borrel. Het waren weer mooie uren. Zie foto`s hieronder.
Lees verder | Auteur: Hen | 15 maart 2016 | 0 Reacties | 47 foto's

WANDELING DOOR BAARLO.

Wandeling door Baarlo.Het is weer een tijdje geleden dat we gewandeld hebben, en ik heb geen tijd gehad om het verslagje over de wandeling te maken. Sorrie. Maar nu is het af. Veel lees plezier.

Zaterdag 13 februari 2016 om 9.00 uur stonden er 10 wandelaars klaar in La Vita Sana om te gaan wandelen. Jack maakte bekend waar we gaan wandelen. We gaan wandelen in Baarlo. We beginnen in het centrum, we wandelen langs de sluizen, en dan weer terug naar het centrum. Okee, dat doen we. We reden naar Baarlo. Het was koud en de grond was hier en daar bevroren. In het centrum van Baarlo stapten we uit de auto`s. We waren vlakbij kasteel D`Erp. We liepen over de wandelpaden van kasteel D`Erp, we kwamen voorbij de wasplaats en de watermolen. Het rat van de watermolen heb ik gefotografeerd. Ook een foto gemaakt van het beeld met de knoop (heel bekend). We liepen verder, het gras was op enkele plekken wit (bevroren). Verderop zagen we een mooi beeld voor een grote woning. Een mooi beeld van een paardje. Onderweg nog een reclamebord met de tekst "US parts Today" en een tafeltje met scharreleieren 1,25 euro doosje retour. En verderop een honing automaat. Potje honing kopen uit de honing automaat. Toch leuk zo. Dit zie je niet in de stad. We wandelen verder. Ik heb nog enkele foto`s gemaakt van een mooie woning, een standbeeld (knoop), weiland met beek, veerpond en op de achtergrond Steyl, en twee hardlopers rennend langs de Maas. We kwamen uit bij De Stuw in Belfeld. Mooi om te zien z`n stuw. Zo groots en het ligt er mooi in de Maas. Kleine rustpauze genomen en een kleine mars gesnoept. Een mars want we moeten nog een eindje marcheren Verder wandelend zag ik nog een een bordje op een boom met de tekst "Hier koesteren wij de steenuil". Toch leuk dit ontdekt te hebben. Ik heb nog gefotografeerd een waterpomp in een tuin, en de begraafplaats van Baarlo. In de nabijheid van het centrum Baarlo stonden we op een bruggetje, daar heb ik nog enkele mooie foto`s gemaakt. In een straat stonden 2 campers (Colorado en Meteor). Toch ook zeer bijzonder. We kwamen weer in het park van Kasteel D`Erp. ook hier zagen we de bekende knoop. Langs de watermolen lopend zagen we dat er enkele mensen bezig waren in de watermolen. Hen aangesproken, en we kregen een rondleiding en uitleg over de watermolen. Zie foto`s. Ad en Jack en de meelzakken. Langs de wasplaats de Sprunck gelopen, en terug naar La Vita Sana. In de zitruimte in La Vita Sana kregen we koffie en een borrel. Zo kwamen we weer bij van een frisse wandeling door Baarlo. Voor foto`s zie hieronder.
Lees verder | Auteur: Hen | 08 maart 2016 | 0 Reacties | 39 foto's